Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Stöd till unga vuxna - Ulrika Liljeholms forskning

Foto på Ulrika Liljeholm
Ulrika Liljeholm

Välkommen till ett seminarium om stöd till unga vuxna med psykisk ohälsa i deras karriärutveckling och övergång till arbete och studier - presentation av Ulrika Liljeholms forskning.

Under eftermiddagen den 4 december anordnar CEPI ett seminarium dedikerat åt Ulrika Liljeholms forskning om stöd till unga vuxna med psykisk ohälsa i deras karriärutveckling och övergång till arbete och studier. 

Ulrikas arbetskamrater från Enheten för arbetsrehabilitering i Södertälje tillsammans med kollegorna och handledarna vid Psykisk hälsa, aktivitet och delaktighet (PAD), Institutionen för hälsovetenskaper vid Lunds universitet berättar om Ulrikas yrkesliv och forskning. 

Ulrikas avhandling har översatts och omarbetats till en rapport, som kommer presenteras, och efteråt följer en paneldiskussion med experter inom området psykisk hälsa, unga vuxna och arbete och studier.

När: 4 december 13:00-16:30

Var: Digitalt på Zoom 

Seminariet är kostnadsfritt och öppet för allmänheten. 

Länk till seminariet (Zoom)

Program

13:00-14:00 Ulrikas yrkesliv och forskning. Ulrikas kollegor från Södertälje berättar om Ulrikas roll som verksamhetsutvecklare, och brukare ger erfarenhetsberättelser. Kollegor från PAD och CEPI berättar om Ulrika som forskare och kollega.

14:00-14:30 Paus

14:30-15:30 Presentation av Ulrikas forskning. Huvudhandledare Ulrika Bejerholm och biträdande handledare Elisabeth Argentzell från PAD och biträdande handledare David Rosenberg från Umeå universitet, samt medförfattare Helene Hillborg från Mittuniversitetet presenterar rapporten och de fyra studier som resulterat i Ulrikas fyra granskade och publicerade publikationer.

15:40-15:50 Paus

15:50-16:30 Paneldiskussion med panelister inom området psykisk hälsa, unga vuxna och arbete och studier diskuterar utifrån Ulrikas forskning hur vi går vidare, generation Z och Supported employment/education för nya målgrupper. Panelen består av Anna Angelin, docent i socialt arbete vid Lunds universitet, Katrin Häggström Westberg, lektor i omvårdnad vid Högskolan i Halmstad, Martin Karaba Bäckström, doktorand vid PAD, Eva Serlachius, professor i barn- och ungdomspsykiatri vid Lunds universitet, och leds av David Rosenberg, lektor i socialt arbete vid Umeå universitet.